Oude Bennekomseweg 1, 6717 LM Ede

Home » Behandelingen

Behandelingen en het persoonlijk behandelplan

Bij ons staat de patiënt centraal. Dit betekent dat we uitgebreid de tijd nemen voor een gepersonaliseerde behandeling, die zo effectief mogelijk is. Hoe geven we dit vorm? Met een grondige intake, een zorgvuldig onderzoek en een persoonlijk behandelplan.

Behandeling met de handen: manipulaties

Tijdens de behandelingen maakt de chiropractor gebruik van zogeheten manipulaties om de gezondheid van uw gewrichten te verbeteren. Hoewel mensen dit vaak “kraken” noemen, vermijden wij die term liever. Niet elke behandeling vereist namelijk het kraken van gewrichten.

Met de manipulatie creëren we een kleine stretch in het gewrichtskapsel. Als een gewricht langdurig niet goed functioneert, raakt het lichaam gewend aan deze afwijkende prikkel en vermindert het brein geleidelijk de gevoeligheid ervoor. Door de stretch in het gewrichtskapsel ontstaan nieuwe prikkels die de spanning verminderen en verbetering brengen.

Manipulaties hebben een krachtige invloed op de hersenen en worden meestal met de handen uitgevoerd. Als u moeite heeft om te ontspannen, gebruiken we de droptafel of activator.

Zachtere behandelmethode: Droptafel

Een droptafel is een speciaal type behandeltafel. Het is ontworpen met verstelbare delen die omhoog kunnen worden gebracht en met een lichte kracht naar beneden bewegen.

 • Comfortabel
  De droptafel biedt een comfortabele en ondersteunende positie tijdens de behandeling.
 • Gerichte impuls
  De verstelbare delen van de tafel maken het mogelijk om een specifiek lichaamsdeel een gecontroleerde impuls te geven.
 • Veiligheid
  De tafel zorgt voor stabiliteit en controle, waardoor de chiropractor veilig en nauwkeurig kan werken.
 • Diversiteit in behandeling
  De droptafel biedt verschillende mogelijkheden, waardoor diverse klachten kunnen worden aangepakt.

Andere techniek: activator

De activator, ook wel clicker genoemd, is een nog zachtere techniek dan de droptafel. Het is een draagbaar handapparaat dat we gebruiken als alternatief voor handmatige manipulaties. Het instrument is ontworpen om precieze impulsen op specifieke gewrichten of delen van de wervelkolom toe te passen.

 • Zachtere aanpak
  De activator biedt een minder krachtige impuls in vergelijking met handmatige manipulaties, wat aantrekkelijk kan zijn voor gevoelige patiënten.
 • Gerichte behandeling
  Het instrument maakt een gerichte correctie mogelijk, waardoor nog specifiekere gewrichten kunnen worden behandeld.
 • Geschikt in verschillende situaties
  Het kan nuttig zijn in situaties waarin handmatige aanpassingen minder geschikt zijn, zoals bij baby’s, osteoporose of hypergevoeligheid.
 • Effectiviteit
  De activator kan effectief zijn bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het bevorderen van algeheel welzijn.

We passen altijd de behandeltechniek toe die het beste bij u past.

Traject: Van intake tot behandeling

Bij Chiropractie Robinson beginnen we met een intakegesprek om uw klacht en situatie beter te begrijpen. Na 1 of 2 behandelingen evalueren we uw reactie. Als de gekozen techniek effectief is, zetten we deze voort. Indien de gekozen techniek minder effectief blijkt te zijn, schakelen we over op andere technieken. We houden altijd de voortgang in de gaten en zorgen ervoor dat de toegepaste techniek bij u past.

Eerste afspraak
Intake, onderzoek en behandeling

Voorafgaand aan de eerste afspraak sturen we een online formulier toe dat u thuis kunt invullen. We bespreken het ingevulde formulier tijdens de eerste afspraak en stellen aanvullende vragen over de klacht. Ook controleren we de algemene gezondheid en bespreken eventuele eerdere behandelingen.

Hierna volgt een onderzoek, waarbij we verschillende testen uitvoeren om een volledig beeld te krijgen van de situatie. Dit omvat chiropractische, orthopedische en neurologische testen. Soms kan aanvullend medisch onderzoek nodig zijn om de behandeling veilig te laten verlopen.

Na dit onderzoek krijgt u een korte uitleg en starten we met de behandeling. Tijdens de tweede afspraak krijgt u een uitgebreidere toelichting en voldoende tijd om vragen te stellen.

Tweede afspraak
Toelichting, behandeling, oefeningen en advies

Tijdens de tweede afspraak bespreken we het onderzoek en behandelplan en is er ruimte om vragen te stellen. We leggen uit wat we hebben gevonden, welke behandeling het beste lijkt en hoe lang dit zal duren.

U ontvangt een toelichting met betrekking tot de wervelkolom, schouders en knieën om de klachten beter uit te leggen. Ook de frequentie van de behandelingen wordt besproken, die per persoon kan verschillen. Het behandelplan is flexibel en wordt aangepast aan het verloop van de klacht. 

We voorzien ook in adviezen, die passen bij uw leefstijl. Indien nodig krijgt u oefeningen mee, om bijvoorbeeld de mobiliteit te verbeteren of om stabiliteit op te bouwen. We kijken altijd naar wat haalbaar is voor de individuele situatie.

Tarieven

Onze behandelingen worden doorgaans gedeeltelijk vergoed door een aanvullende verzekering. Controleer dit door contact op te nemen met uw verzekeraar of controleer het direct via www.chiropractievergoeding.nl.

Eerste consult40 – 60 min.Tarief: € 80,-
Tweede consult40 min.Tarief: € 63,-
Vervolgsessies20 min.Tarief: € 63,-

Tijdens de vervolgsessies controleren we de voortgang van de klacht, voeren we de behandeling uit en nemen we de oefeningen door. We voorzien in advies en nemen de tijd om alles optimaal te doen.

Ervaart u pijn bij het bewegen? Neem contact op!

Ontdek de persoonlijke behandelingen van Chiropractie Robinson voor uw welzijn en herstel. Neem vandaag nog contact met ons op en maak een eerste afspraak.